4 reden waarom social media marketing belangrijk is

Het is onmogelijk om social media te vermijden: het is overal om ons heen. Wat begon als een manier om contact te maken met familie en vrienden, is nu uitgegroeid tot een belangrijk marketingkanaal voor alle soorten bedrijven. Het maakt niet uit of je een klein lokaal bedrijf of een groot nationaal bedrijf runt, marketing op social media is essentieel.

Johanna Martin

Waarom? Om te beginnen gebruiken meer dan 3 miljard mensen social media. Met zo'n groot gebruikersbestand kan jouw bedrijf het zich NIET veroorloven om NIET op social media te marketing. Hier zijn nog 4 redenen waarom je social media-marketing niet mag negeren.

Ben jij als MKB-er op zoek naar een social media strategie? Lees onze blog en ontdek hoe sociaal jouw onderneming is.

1. Merk bewustzijn (brand awareness)

90% van alle marketeers zegt dat marketing via social media hun zakelijke bekendheid heeft vergroot. Social media is een gemakkelijke manier om je merk snel voor mensen te krijgen. Vrij helder toch? Als mensen je bedrijf niet kennen, kunnen zij je klant niet worden. 66% van de marketeers die minimaal 6 uur per week aan social media-marketing besteden, heeft als resultaat ook meer leads binnengehaald.

Social media biedt ook een mogelijkheid om verkeer naar je website te leiden. Je kunt een gedefinieerde doelgroep maken die geïnteresseerd is in het lezen van je blog of video-inhoud en/of het kopen van je producten of services. Door het websiteverkeer te vergroten, kun je ook de organische zoekresultaten van jouw site verbeteren, waardoor je nog meer merkbekendheid krijgt via pagina's die geïndexeerd worden tussen de zoekresultaten.

2. Je klanten leren kennen

Via social media kunnen klanten hun mening geven over je merk en producten/diensten, of deze nu goed of slecht zijn. Dit is dus een mooie kans om de behoeften en interesses van je doelgroep te evalueren zodat je strategieën daarop kunnen worden aangepast, en overeenkomstig zijn met de klantenervaring. Social media platforms bieden (vaak) ook inzichten waarmee je de demografie van je doelgroep kunt analyseren.

Klanten loyaliteit & relaties zijn erg belangrijk

Je kunt je publiek ook leren kennen door hun berichten op social media te lezen en te communiceren. Social media moet immers ook sociaal blijven, want advertenties zien we al genoeg. Daarnaast is het meteen een kans om inzicht te krijgen in de levensstijl, het koopgedrag en de hobby's en interesses van je klanten.

Op Instagram is engagement erg belangrijk, zorg er dus voor dat je comments niet negeert en af en toe eens een leuk berichtje naar je klanten stuurt. Meer tactieken ontdekken? Begin vandaag nog met je Instagram marketing.

3. Bouw relaties & merk loyaliteit

Door in contact te komen met je klanten en influencers via social media, bouw je een relatie met hen op. Deze relaties hebben de kracht om merkloyaliteit te vergroten. Een studie, uitgevoerd en gepubliceerd door de Texas Tech University wees uit dat merken met actieve social media profielen meer loyale klanten hebben. Loyale volgers zijn eerder geneigd op je merk te delen en te promoten op hun eigen social media platform/profiel, waarmee je merk zichtbaarheid krijgt in een publiek dat je voorheen misschien nog niet bereikt had.

4. Kosten efficiënt

Marketing kan erg duur zijn; social media marketing is echter een van de meest kosteneffectieve vormen van adverteren. Een profiel maken is gratis op de verschillende social media platforms en je kunt veel waar voor je geld krijgen met advertenties op social media. Door slechts een paar uur per dag te besteden - en een kleine hoeveelheid cash - kun je een geweldige ROI genereren.

Ben je al sociaal?

Of je nou een klein familiebedrijf of een grote corporate bent, je moet zeker profiteren van social media marketing. Met slechts een kleine investering - van zowel tijd als geld - kun je geweldige resultaten bereiken.

Nu nog even wat anders, we willen jou namelijk een mooie kans geven om een goede start te kunnen maken, dus lees nog even snel verder.

Starters pakket

Je bent net een nieuwe onderneming gestart of van plan er één te beginnen. Tof! Je hebt lef! Scopeweb biedt jou als beginnende ondernemer een zogenaamd starterspakket aan waarmee je snel en voor een schappelijke prijs aan de slag kunt. We ontwerpen jouw professionele website voor een mooie prijs omdat we geloven in jouw bedrijf. Scopeweb krijgt energie van starters en gaat voor een lange, toffe samenwerking met jou!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie.

Liever meteen aan de slag? Stuur een e-mail of bel ons op 0181 729 191.

Johanna Martin