5 veelvoorkomende WordPress fouten

Vergissen is menselijk. Iedereen maakt fouten; daar kun je niet omheen. In het bedrijfsleven kunnen fouten kostbaar zijn, ongeacht of ze bekend zijn of niet. Fouten waarvan je niet op de hoogte bent en die nog steeds aan de gang zijn, kunnen voor bedrijven een van de ergste zijn, omdat de winst wegloopt, terwijl de oplossing vaak snel kon worden geïmplementeerd als alleen het probleem werd herkend.

Nathan Henniges

Als modern internetbureau uit Brielle wilden we de 5 meest voorkomende WordPress fouten die jouw website schaden met je delen om iedereen te helpen die dit platform gebruikt.

“Falen is gewoon de kans om opnieuw te beginnen, ditmaal intelligenter.” ~Henry Ford.

In plaats van herhaaldelijk te falen, kunnen we deze mogelijkheid gebruiken om de fouten uit te leggen, zodat jij deze veel voorkomende fouten kunt voorkomen.

Voor alles een plugin installeren

Plugins zijn een belangrijk aspect van WordPress omdat ze de mogelijkheid bieden om snel nieuwe functies of functionaliteit aan een website toe te voegen. Plugins zijn echter iets dat zorgvuldig moet worden overwogen telkens wanneer ze aan een site worden toegevoegd, omdat overmatige en onnodige plugins verschillende problemen kunnen veroorzaken. Om te beginnen, hoe meer je de site belast met plugins, hoe langzamer deze wordt geladen, wat de klanttevredenheid en conversies zal verminderen.

Misschien vind je dit ook leuk: Maatwerk website of WordPress template?

Bovendien is de kwaliteit van de code van elke plugin belangrijk bij het overwegen van websitebeveiliging. Plugins moeten zorgvuldig worden bekeken, beoordeeld en geanalyseerd vóór installatie.

Geen backups maken

Het is van cruciaal belang om een back-up van een site te maken, anders loop je het risico alles in een oogwenk te verliezen. Er kunnen crashes optreden, waardoor gegevens verloren kunnen gaan. Er zijn beveiligingsinbreuken en daar maken hackers gebruik van waardoor je hele website verwoest wordt. Zonder back-up kun je de website niet herstellen, en is de schade herstellen erg duur. Een back-up maken van een site is hetzelfde als betalen voor een verzekering; wanneer je het nodig hebt, ben je blij dat je het hebt.

Er zijn een aantal zeer goede back-up plugins die kunnen worden gebruikt, zoals UpdraftPlus of BackWPup. Naast het beschikbaar hebben van een back-up plugin, is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken, ook voordat je een update uitvoert. Een update kan er soms voor zorgen dat sommige plug-ins of templates niet goed meer werken. Als je een back-up hebt gemaakt alvorens je de update start, kun je gemakkelijk terug gaan naar de laatste goed werkende versie.

Updates negeren

WordPress brengt regelmatig nieuwe versies uit met updates en probleemoplossingen. Doorgaans zijn beveiligingslekken een reden voor updates omdat gebieden die kunnen worden uitgebuit worden ontdekt, gemeld en gepatched. Er zijn vaak ook updates die de prestaties te verbeteren.

WordPress updates zijn belangrijk om je website veilig te houden

Door updates te negeren, stel je een website bloot aan onnodige beveiligingsproblemen en vermindert de ervaring voor gebruikers. Hetzelfde geldt voor het bijwerken van plug-ins als de functie voor automatisch bijwerken niet wordt gebruikt. Ook daar worden beveiligingsproblemen ontdekt en opgelost, en is een update dus belangrijk.

Niet-geoptimaliseerde afbeeldingen gebruiken

Beeldoptimalisatie is een aandachtspunt voor ervaren webontwerpers die zich richten op SEO, want hoe groter een afbeelding, hoe langzamer een pagina wordt geladen, wat de gebruikerservaring vermindert. Gemiddeld bestaat meer dan 60% van het gewicht van een website uit afbeeldingsbestanden.

Leuk weetje: scopeweb is een Cloudinary partner. Cloudinary biedt een cloudgebaseerde oplossing voor beeld- en videobeheer. Hiermee kunnen gebruikers afbeeldingen en video uploaden, opslaan, beheren, manipuleren en leveren voor websites en apps.

Door de afbeeldingsgrootte te verkleinen, met behoud van de beeldkwaliteit, wordt dat opzwellen verminderd waardoor pagina's snel kunnen worden geladen. Neem de tijd om elke afbeelding vóór het uploaden te optimaliseren om ervoor te zorgen dat de site snel en soepel laadt. Niet-geoptimaliseerde afbeeldingen die al op de site staan, moeten worden verwijderd en worden vervangen door een geoptimaliseerde versie.

Google Analytics vergeten

Jetpack is een extreem populaire en veel voorkomende plug-in die veel mensen gebruiken voor analyses op hun site. Net zo handig als Jetpack is, biedt het simpelweg niet alle gegevens die Google Analytics doet. De inzichten in bezoekersgedrag bieden veel waarde voor marketing- en contentmakers. Meer is altijd beter als het gaat om analytische inzichten, dus neem de tijd om Google Analytics altijd te installeren direct nadat WordPress is geïnstalleerd.

Conclusie

Het komt erop neer dat deze 5 veelvoorkomende WordPress-fouten die je website kunnen schaden allemaal eenvoudig te corrigeren zijn. Hoewel deze fouten kunnen en zullen gebeuren, zijn ze ook allemaal te voorkomen wanneer je WordPress door een professioneel internetbureau laat installeren. Wil jij een goedwerkende WordPress website? Als ervaren internetbureau uit Brielle bouwt scopeweb snelle, veilige & moderne WordPress websites als geen ander.

Misschien vind je dit ook leuk: Tips voor het runnen van een online bedrijf

Nu nog even wat anders, we willen jou namelijk een mooie kans geven om een goede start te kunnen maken, dus lees nog even snel verder.

Starters pakket

Je bent net een nieuwe onderneming gestart of van plan er één te beginnen. Tof! Je hebt lef! Scopeweb biedt jou als beginnende ondernemer een zogenaamd starterspakket aan waarmee je snel en voor een schappelijke prijs aan de slag kunt. We ontwerpen jouw professionele website voor een mooie prijs omdat we geloven in jouw bedrijf. Scopeweb krijgt energie van starters en gaat voor een lange, toffe samenwerking met jou!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie.

Liever meteen aan de slag? Stuur een e-mail of bel ons op 0181 729 191.

Nathan Henniges