De 10 beste online lead generation tools

Online leadgeneratie is moeilijk. Dat is nou eenmaal zo. Hoewel er alleen al in de VS meer dan 327 miljoen mensen zijn, zijn er ook miljoenen bedrijven die voldoende klanten willen verleiden om winst te maken. Met zoveel bedrijven die om de aandacht van klanten op elk online platform schreeuwen, is het genereren van leads nog nooit zo moeilijk geweest.

Dimitry Miller

Als innovatief en groeiend internetbureau uit Brielle wilden we onze lijst met de 10 beste online tools voor leadgeneratie voor 2019 delen. We gaan verder dan alleen een website maken, en bespreken vandaag tools die wij inzetten voor leadgeneratie.

Een wijs persoon begrijpt dat er voor elke taak een passend hulpmiddel is en dat is zeker waar als het gaat om het genereren van leads. Met zoveel aspecten aan een goed afgerond programma voor het genereren van leads, is het hebben van een paar tools een noodzaak geworden voor optimale organisatie en efficiëntie.

Een overzicht van onze favoriete tools

1. HubSpot Marketing

HubSpot Marketing is een uitstekende tool met zowel een gratis als een betaalde optie. De reden dat ze bovenaan de lijst staan, is vanwege de verscheidenheid en het integratievermogen. Hun toolbox bevat formulieren, pop-upformulieren, livechat, chatbots en meer. Hun integratie verloopt zeer soepel met de meeste CRM-platforms en e-mailtools en werkt uitstekend met HubSpot's gratis CRM.

2. Proof

De belangrijkste focus van Proof ligt op het gebruik van sociaal bewijs om de conversiepercentages op websites te verhogen, samen met software om te helpen bij personalisatie en A/B-testen. De social proof-hoek is een uitstekende aanvulling op de meeste sites en A/B-testen zijn een absolute must om kansen te maximaliseren.

3. Hot Jar

Dit platform richt zich op de klantervaring en biedt analytische ondersteuning om te helpen met conversie-optimalisatie. Samen met belangrijke tools zoals heatmaps en formulieranalyses, kunnen ze ook on-site polls maken en sessies herhalen. Ze bieden zowel gratis als betaalde versies en zijn een geweldige manier om meer te leren over je gebruikers.

Hot Jar maakt het makkelijk om heatmaps te generen die goede inzichten geven in het gedrag van je bezoekers

4. Survey Anyplace

Hoewel formulieren de meest standaard manier zijn om informatie te verzamelen, zijn met name leads, enquêtes en quizzen een veel aantrekkelijkere methode die door meer bedrijven zou moeten worden gebruikt. Quizzen kunnen worden aangepast en gebouwd voor het genereren van leads, terwijl klanttevredenheidsonderzoeken kunnen helpen bij het optimalisatieproces.

5. Hello Bar

Nog een geweldige gratis optie, deze WordPress-plug-in maakt een sticky banner die boven of onder aan een browser verschijnt en biedt CTA (call-to-action) en lead capture-tools. Er zijn verschillende toepassingen, zoals het gebruiken bij promotionele aankondigingen, zoals een nieuwe productfunctie om te helpen met lead-drives op korte termijn.

6. Clearbit

Clearbit is een nuttige optie als je afdeling budget en waardegegevens heeft. Samen met hun formulierenhulpmiddel gebruiken ze een verrijkingsoptie om belangrijke gegevens in productrecords, een CRM of waar dan ook te vullen.

7. TypeForm

Dit is een leuke enquêtetool die goed is voor het genereren van leads en inzichten in conversieonderzoek uit klantonderzoeken die kunnen worden gemaakt.

8. ly

Deze gratis leadgeneratietool is een uitstekende gratis optie om een bedrijf aanvullende informatie te geven over sociale media-profielen die kunnen helpen om completere leadprofielen te maken.

9. Mailshake

Als het gaat om e-mailbereik, is Mailshake een van de beste beschikbare tools. Naast nuttig voor verkoop en promotie, kan deze tool worden gebruikt voor public relations, fondsenwerving of linkbuilding. Door het gebruik van personalisatie en automatisering is deze tool een fantastische tijdsbesparing.

10. Intercom

Dit platform biedt veel opties onder één dak met tools voor zowel marketing als verkoop, samen met een robuuste helpdesk inclusief een gedetailleerde kennisbank voor ondersteuning. Een van de beste functies is de on-site messaging- en chat-functies die directe betrokkenheid met on-site bezoekers mogelijk maken.

Tot slot

Het komt erop neer dat het hebben van teveel leads een probleem is dat elk bedrijf wenst. Zet een stap in die richting met uw bedrijf door een of meer van de 10 beste online leadgeneratietools uit onze lijst te proberen om uw processen te helpen automatiseren en optimaliseren om meer leads te creëren en meer te converteren.

Nu nog even wat anders, we willen jou namelijk een mooie kans geven om een goede start te kunnen maken, dus lees nog even snel verder.

Starters pakket

Je bent net een nieuwe onderneming gestart of van plan er één te beginnen. Tof! Je hebt lef! Scopeweb biedt jou als beginnende ondernemer een zogenaamd starterspakket aan waarmee je snel en voor een schappelijke prijs aan de slag kunt. We ontwerpen jouw professionele website voor een mooie prijs omdat we geloven in jouw bedrijf. Scopeweb krijgt energie van starters en gaat voor een lange, toffe samenwerking met jou!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Hier vind je meer informatie.

Liever meteen aan de slag? Stuur een e-mail of bel ons op 0181 729 191.

Dimitry Miller