Maatwerk WordPress web design vs standaard template

Elk bedrijf heeft een website nodig, maar uitzoeken hoe het moet, kan zenuwslopend zijn. Of het nu gaat om een herontwerp of om een nieuwe site helemaal opnieuw te laten bouwen, er zijn drie niveaus van website creation: de doe-het-zelf SaaS-website, de premade-thema website of de maatwerk website.

Nathan Henniges

Bij scopeweb bieden we zowel op maat gemaakt WordPress-ontwerp en -ontwikkeling als templates aan voor de ontwikkeling WordPress-thema's, waardoor we klanten met verschillende budgetten en scopes kunnen helpen. In dit stuk geven we een overzicht van de verschillen tussen maatwerk WordPress-webontwerp en vooraf gebouwde templates, zodat u kunt bepalen welke route het beste is voor uw bedrijf.

De voordelen van maatwerk webontwerp

1. Onbeperkte mogelijkheden

Met een maatwerk website is je verbeelding de limiet. Oké, misschien speelt je budget ook een rol, maar het sentiment blijft:

Met een website die volledig voor uw onderneming is ontworpen, heeft u volledige creatieve controle over het digitale gezicht van uw merk.

Door de maatwerk route te volgen, kunt u uw wensen en behoeften op een gedetailleerd niveau dicteren - niet alleen de kleuren en lettertypen aanpassen, maar ook de feitelijke structuur en functies van uw site. Tijdens het gebruik van een vooraf gebouwd WordPress-thema kan het prachtig uitpakken, maar uiteindelijk moet je goed werken met wat het thema mogelijk maakt, en zijn er nou eenmaal limieten.

2. Er is geen site zoals die van jou

Hoewel vooraf gebouwde WordPress-sites prima werken voor veel bedrijven en kleine organisaties, hebben veel grote merken een website nodig die is ontworpen en gebouwd met een specifieke visie, visual en functionaliteit in gedachten. Hetzelfde premade-thema delen met talloze andere bedrijven die daarbuiten zijn, druist in tegen die principes.

Denk aan wanneer je kleding in een winkel probeert. Je kunt een outfit uit het rek kiezen in jouw maat en, als de maat klopt, zal het stuk waarschijnlijk goed passen. Zelfs als de broek te lang is of als het shirt een klein beetje strak in de schouders zit, kun je het over het algemeen "laten werken." Maar als je ooit een geheel op maat gemaakt kledingstuk hebt gedragen met je maten in het achterhoofd, dan weet je het maakt een enorm verschil. Niet alleen past een op maat gemaakte outfit perfect, maar niemand anders draagt dezelfde outfit als jij.

Hetzelfde geldt voor maatwerk webontwerp en -ontwikkeling. Met een maatwerk site weet u dat u een uniek product krijgt dat speciaal is ontworpen voor uw behoeften - het is vanaf het begin een perfecte combinatie.

3. Ideaal voor complexe scopes en toekomstige groei

Een andere reden om een op maat gemaakte website te kiezen, is als u weet dat uw site complexe functies of sjabloontypen vereist die niet kunnen worden aangepakt binnen de grenzen van een "ingeblikt" thema.

Stel dat u een bedrijf bent dat drankjes verkoopt, en dat u een project tegenkomt met een zeer specifiek visueel idee over hoe u de locator-tool 'Vind een distributeur' van uw bedrijf wilt laten verschijnen en functioneren. Jammer genoeg moet je misschien een serieuze compromis sluiten over die visie op basis van wat je premade-thema toestaat.

Dat is niet het geval met een aangepaste custom site! Als je ervan droomt, kan een deskundig ontwerp- en ontwikkelingsteam, zoals ons team bij scopeweb, het realiseren.

Niet alleen biedt een aangepaste site eindeloze creativiteit vanaf het begin, maar het biedt ook meer schaalbaarheid en flexibiliteit naarmate uw bedrijf groeit en uw behoeften veranderen. Als u besluit later een nieuwe functie of sjabloontype aan uw aangepaste site toe te voegen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u wordt beperkt door een sjabloonthema.

De voordelen van premade-thema's

We houden van aangepaste WordPress-sites, maar we kunnen de waarde en het gemak van een site met een sjabloonthema niet geheel onderuit halen. Hoewel ze niet zoveel mogelijkheden voor aanpasbaarheid en schaalbaarheid bieden, kan het kiezen van een thema "off the rack" de klus klaren als u een beperkt budget heeft. Er zijn drie belangrijke redenen om naar de premade route te gaan:

1. Budget-vriendelijk!

Geld is veruit een van de meest voorkomende redenen waarom mensen kiezen voor een premade-thema voor hun website. Wanneer u alle kosten voor het bouwen van een website optelt, is een thema licentie een van de meest betaalbare componenten. Als je jezelf redelijk technisch onderlegt en besluit om de DIY-route te gaan, kun je veel geld besparen door het thema zelf te installeren en aan te passen.

Zelfs als je niet over de technische snufjes beschikt om de volledige DIY-route te gaan, is het huren van een ontwikkelaar of een digitaal bureau om je thema te installeren en aan te passen nog steeds een uitstekende knaller voor je geld. Niet alleen weet een ontwikkelaar wat ze doen, maar ze kunnen u ook helpen bij het vinden van creatieve oplossingen voor het werken rond de beperkingen van een premade template thema.

Plus, wanneer u met een bureau werkt, krijgt u waarschijnlijk veel meer dan alleen een thema-installatie. Wanneer we bijvoorbeeld sjabloonthemaprojecten aannemen (die we 'express webontwikkeling' noemen), volgen we over het algemeen hetzelfde projectproces dat wordt gebruikt voor onze aangepaste projecten (minus de wireframes en ontwerpfasen). Dit betekent dat onze express-klanten nog steeds alle voordelen genieten van het werken met een professioneel webdesignbureau.

We wijzen een projectmanager toe om het project te begeleiden, ontdekking en asset collectie te vergemakkelijken, de informatie-architectuur van uw site te verfijnen, indien nodig inhoud te creëren, het thema volgens uw specificaties op te bouwen, mogelijkheden voor herzieningen aan te bieden en een uitgebreide pre- en post-lancering uit te voeren checklist om ervoor te zorgen dat uw site strak is en aan al uw eisen voldoet. En u krijgt dat allemaal voor een fractie van de prijs van een groot ontwikkelingsproject op maat.

2. Snellere projecttijdlijnen

Een van de redenen waarom we onze template ontwikkelings diensten als 'express' bestempelen, is dat deze projecten een aanzienlijk kortere doorlooptijd hebben dan maatwerk webontwerp- en ontwikkelingsservices.

Afhankelijk van de omstandigheden kan een specifiek express-project snel worden gevolgd voor klanten die grote groei doormaken en snel een nieuwe website nodig hebben. Misschien moet u een nieuwe website kopen voor een belangrijk productlancering voor de grootste brancheconferentie van het jaar, en kunnen wij snel leveren door een express WordPress website te bouwen.

3. Meer aanpasbaar dan je zou denken

Hoewel een template nooit zoveel veelzijdigheid biedt als een op maat gemaakte site, zult u misschien verbaasd zijn hoeveel van het ontwerp van een thema kan worden afgestemd op uw esthetiek en behoeften.

De mogelijkheid om kleuren en lettertypen te wijzigen is standaard, maar sommige sjablonen bieden nog meer robuuste functies. Dit zal grotendeels afhangen van het thema dat u kiest. Terwijl u door thema's surft, wilt u er natuurlijk een vinden die er aantrekkelijk uitziet, maar u moet ook dieper graven en zien welke extra elementen, widgets, opmaakopties of speciale sjablonen in het thema zijn ingebouwd.

Weet je dat je wilt dat je nieuwe website widgets voor sociale media heeft? Visuele kaarten of statistieken? Een rekenmachine? Gestileerde testimonial-blokken? Sommige themapakketten bevatten zelfs meerdere opties voor algemene templates (zoals de startpagina, contactpagina, bestemmingspagina's op volledige breedte, enzovoort), waarmee u sjabloontoepassingen kunt mixen en matchen. Dit zijn allemaal voorbeelden van functies die u kunt vinden in premade thema's, maar u moet gewoon weten waar te zoeken.

Dus, welk pad is geschikt voor jou?

We kunnen die vraag niet voor u beantwoorden, maar we kunnen zeker enige raadpleging bieden. Als u wilt weten hoe ons softwarebureau uit Rotterdam u kan helpen beslissen welke webontwerpaanpak het beste is voor uw budget en project scope, praten we graag verder over de mogelijkheden.

Nathan Henniges