React Native complete review

React Native is een framework voor het bouwen van mobiele applicaties. Geen 'web'-apps,' html5'-apps of 'hybrid' apps, maar echte native-applicaties voor zowel iOS als Android. Facebook heeft het platform begin 2015 opengesteld en heeft sindsdien een enorme groei en ondersteuning gekend. Er zijn veel React Native voordelen voor mobiele ontwikkeling en we willen deze met u als klant delen.

Stephan Moerman
Simpele codebase

React Native geeft ons de mogelijkheid om een enkele codebase te delen tussen zowel iOS als Android. Dit vermindert de complexiteit van het ontwikkelen van twee afzonderlijke native apps en ze synchroon houden. Daarom besteden we minder tijd aan ontwikkeling, wat resulteert in lagere kosten en snellere ontwikkelingstijden. Dit is van toepassing op kosten nadat uw app is gebouwd, inclusief onderhoud en functiewijzigingen / toevoegingen.

Snellere releases

Minder tijd in ontwikkeling betekent dat we uw app van specificatie naar een release in een kortere tijdspanne kunnen brengen. Dit is belangrijk voor projecten met een deadline of startups in een crisis. Het biedt ons ook de mogelijkheid om snel te itereren, waardoor op een meer flexibele manier zowel iOS als Android worden aangepast.

Geen beperkingen

Ten slotte raden we React Native aan omdat we niet worden beperkt door React Native. Andere platformonafhankelijke frameworks beperken u tot de kenmerken die door hun framework zijn ontwikkeld. Sommigen maken zelfs je hele app in een webweergave. Met React Native hebben we de flexibiliteit om op elk gewenst moment de native code te schrijven. Dit is handig voor platformspecifieke code die niet wordt gedekt door React Native. Uw iOS-app kan bijvoorbeeld Touch ID-verificatie of een andere specifieke iOS-functie bevatten. Zonder de Android-versie van onze app aan te tasten, kunnen we deze iOS-specifieke functionaliteit eenvoudig toevoegen.

Lagere kosten

Snellere iteraties, snellere UI-ontwikkeling en een algehele snellere tijd van specificatie tot release zijn allemaal React Native voordelen die we als een team hebben behaald. Hoewel dit een relatief nieuw framework is, hebben populaire mobiele apps, waaronder Facebook, Instagram, AirBnB en nog veel meer, React Native opgenomen in hun productieapplicaties.

Heeft u vragen over deze blogpost of wilt u dat wij uw iOS & Android app ideeen bekijken? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag op weg ook als wij niet de juiste match zijn.

Stephan Moerman