Tips voor het runnen van een online bedrijf

Denk je na over het starten van een online bedrijf? Het internet heeft het voor ondernemers eenvoudiger dan ooit gemaakt om bedrijven te starten die volledig online kunnen zijn, waardoor ze veel eenvoudiger en goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

Johanna Martin

Hoewel een online bedrijf eenvoudiger kan worden uitgevoerd, kan het ook heel moeilijk zijn om te slagen omdat er zoveel verschillende online bedrijven zijn waarmee u moet concurreren. Dit betekent dat u over deskundige kennis moet beschikken om een succesvol online bedrijf te runnen en bereid moet zijn om er met volle inzet voor te gaan. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen bij het opzetten en uitvoeren van een online onderneming.

Vroege stadia

Zoals bij elke nieuwe onderneming moet je eerst een paar processen doorlopen voordat je kunt beginnen. Dit houdt voornamelijk in het uitvoeren van marktonderzoek om te bepalen of het een goed bedrijfsidee is, een businessplan te schrijven om doelen te schetsen en investeerders te bemachtigen en om het bedrijf te registreren.

Financiën bemachtigen

Wat betreft het veiligstellen van financiën, is het essentieel dat u voldoende kapitaal bijeen kunt brengen om de operatie op volle capaciteit te laten werken. Het kan erg moeilijk zijn om de publieke perceptie van een merk te veranderen als ze eenmaal zijn ingesteld en actief zijn, dus zorg ervoor dat alles is zoals het hoort voordat je begint. Gelukkig kunnen online bedrijven goedkoper zijn om te runnen, en er zijn een aantal verschillende manieren om kapitaal aan te trekken, waaronder:

 • Durfkapitalisten
 • Leningen
 • Crowdsourcing
 • Angel investment
 • Subsidies
Vergroot uw kennis

Zoals met elk type bedrijf, is het belangrijk dat u over deskundige kennis van de branche beschikt en weet hoe u een bedrijf moet runnen. Als je er nog geen hebt, kan het helpen om een MBA te krijgen en je manieren aanleren om een succesvol bedrijf te runnen. U kunt online MBA-programma's volgen, waarmee u de kwalificatie met afstandsonderwijs kunt verdienen en in een tempo dat bij u past. Het hebben van deze kennis zal zeker helpen bij het opzetten en uitbreiden van uw online bedrijf.

Misschien vind je dit ook leuk: SEO trends 2019 voor een hogere ranking

Branding

Een van de belangrijkste manieren om op te vallen in een concurrerend gebied is met hoogwaardige branding. Dit betekent dat u de tijd moet nemen om een merk te ontwerpen dat opvallend, gedenkwaardig en relevant is voor uw branche. Dit omvat:

 • Een gedenkwaardige bedrijfsnaam
 • Een pakkende slogan
 • Een interessant en relevant logo
 • Een geschikt kleurenpalet
 • Een algemene merkpersoonlijkheid (bijvoorbeeld vrolijk en informeel/zeer professioneel)
Website

De website zal uw cruciale troef zijn, dus u moet de tijd nemen om er een te ontwerpen die gebruiksvriendelijk, functioneel, aantrekkelijk en waardevol is. Houd er rekening mee dat u ongeveer 5 seconden nodig heeft om een bezoeker te overtuigen om op de pagina te blijven, zodat de landingspagina in het oog springt. Alle teksten moeten door een professional worden geschreven om het op te laten vallen en een goede weerspiegeling van uw merk te zijn (niets zal een bezoeker sneller afschrikken dan slecht geschreven teksten en/of grammaticale fouten). Als u online producten verkoopt, moet u een beveiligd e-commerceplatform gebruiken en hoogwaardige productfoto's en beschrijvingen hebben.

Social media

Social media is een ander essentieel goed als het gaat om het runnen van een online bedrijf. Zo maak je reclame voor je bedrijf, vergroot je je merkreputatie, betrek je je doelgroep en breid je je netwerk uit. Zorg ervoor dat u regelmatig, informatieve en leuke inhoud post en reageert op opmerkingen. Plaats nooit iets dat aanstootgevend zou kunnen zijn of uw doelgroep zou kunnen verdelen. Sommige van de beste platforms om op te posten, afhankelijk van uw branche, zijn Twitter, Instagram en Pinterest.

Internet marketing

Zodra uw bedrijf actief is, wilt u verkeer naar uw website krijgen met behulp van internetmarketing.

Pay-per-click-advertenties: PPC is een geweldige manier om direct resultaten te leveren, omdat het advertenties in het gesponsorde gedeelte van de resultatenlijsten plaatst, zodat u meteen zichtbaarder bent.

Zoekmachineoptimalisatie: SEO helpt u bij het behalen van de organische resultaten. Dit kan enige tijd duren, maar zal blijvende resultaten opleveren.

E-mailmarketing: door een opt-in-sectie op uw website op te nemen, verzamelt u snel een enorme lijst van potentiële klanten waarmee u vervolgens kunt adverteren (een zeer gerichte doelgroep).

Social media marketing: Social media marketing kan helpen om zowel naamsbekendheid als reputatie te vergroten en u te helpen contact te leggen met uw doelgroep.

Influencer-marketing: als u een invloedrijk persoon kunt krijgen om uw goederen onder de aandacht van hun volgers te brengen, kan dit een enorme impact hebben op de reputatie van het merk en een enorme hoeveelheid verkeer naar uw website leiden.

Back-end verkopen en upselling: het kan lastig zijn om een bezoeker om te zetten in een klant, maar zodra ze een aankoop hebben gedaan, zullen ze waarschijnlijk veel meer van je kopen (op voorwaarde dat je een kwalitatief hoogwaardig product en een goede service hebt). Bied producten aan die hun oorspronkelijke aankoop aanvullen en stuur kortingsbonnen die kunnen worden ingewisseld bij hun volgende aankoop.

Een VPN is een onmisbare beveiligingslaag

Bescherm jezelf

Het is jammer, maar cybercriminaliteit vormt een enorme bedreiging voor bedrijven in alle sectoren, dus u moet stappen ondernemen om uzelf en uw klanten te beschermen. Hier zijn een paar manieren waarop u het bedrijf online kunt beschermen:

 • Gebruik een beveiligd platform
 • Gebruik complexe wachtwoorden
 • Gebruik een VPN
 • Houd software up-to-date
 • Draai een up-to-date antivirussoftware pakket
 • Zet back-upgegevens extern (in de cloud bijvoorbeeld)
 • Vernietig gegevens wanneer deze niet langer nodig zijn
Blijf op de hoogte van de nieuwste trends

Het internet is een steeds veranderend en moeilijk te voorspellen landschap. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van de nieuwste trends en in staat bent om uw bedrijf aan te passen, zodat u op de hoogte kunt blijven en uw klanten een soepele winkelervaring kunt bieden.

Deze tips zouden u moeten helpen bij het opzetten en uitvoeren van een succesvol online bedrijf. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat succes niet van de ene op de andere dag komt en dat het een tijdje kan duren voordat het bedrijf stabiliteit vindt, dus je moet geduld hebben. Als je geduldig bent en bereid bent om het werk in te zetten, kan dit een dankbaar en potentieel zeer winstgevend type bedrijf zijn dat wordt uitgevoerd, wat het zeker de moeite waard zal maken.

Heeft u hulp nodig bij het beveiligen van uw online bedrijf of zoekt u naar meer inzichten over beveiliging als het gaat om mobiele en web-apps? Neem voor vragen contact met ons op door ons een e-mail te sturen naar (info@scopeweb.nl) of bel ons op (0181 729 191). We zijn ook blij om eventuele gerelateerde vragen te beantwoorden!

Johanna Martin