Freelancer bij scopeweb

Vrijblijvend - mooie projecten


Wie zijn wij 👋

Bij scopeweb werken we met een vaste kern, maar hebben we ook wel eens extra capaciteit of specialistische kennis nodig. Dan kunnen we jouw hulp als freelancer in Rotterdam goed gebruiken.

Ons team bestaat uit breed inzetbare designers, developers, en project managers werkende vanuit verschillende locaties zoals Brielle, New York, Wisconsin en Polen.

Waar zoeken wij zoal naar? Freelancers in de volgende disciplines:

 • UX design
 • UI design
 • Frontend development (HTML, CSS, JavaScript)
 • Backend development (NodeJS/PHP)
 • WordPress development
 • Copywriting
 • Fotografie
 • Project management
 • Account management

...en al het andere dat nodig is bij het creëren van digitale producten.

Waar we naar op zoek zijn 🔍

Je hebt HBO denkniveau. Mocht je het papiertje zelf niet hebben is dat geen probleem. We zien liever motivatie en ervaring dan een diploma zonder praktische ervaring.

Je beheerst de Nederlandse taal goed.Een groot deel van ons werk heeft te maken met content namelijk (webteksten, blogs, social posts, nieuwsbrieven en natuurlijk communicatie met partners en klanten).

Je bent nauwkeurig. We werken met procedures en planningen. Dat klinkt zwaarder dan het is maar het komt er op neer dat er bij je werkzaamheden veel stappen doorlopen moeten worden waarvan je collega’s en klanten uitgaan dat je die volgt.

Je bent verliefd op de wereld van web development & design. We geloven er namelijk heilig in dat als je iets leuk vindt je je er steeds meer in gaat verdiepen en er ‘vanzelf’ beter in wordt.

Je hebt minimaal 1 jaar ervaring bij een online marketing bureau of aan klantzijde.

Bovenstaande eisen zijn keihard en een voorwaarde om überhaupt in overweging genomen te worden. Als je daaraan voldoet gaan we over onze wensen ...

Wensen 🥺

Je bent prestatiegericht. We groeien al in Google, maar als bureau willen we de komende jaren groter en beter worden. Dat kan alleen maar als we onze klanten nog meer online laten winnen.

Je bent een teamspeler. Soms moet je even bijspringen bij een collega. Ook werken we met verschillende disciplines (techniek, design, content, data) die samen moeten werken om het beste resultaat voor de klant te realiseren. Teamspeler betekent niet dat je collega’s je echt overal mee moeten helpen en je niet zelfstandig kunt werken..

Je bent niet helemaal vies van commercie. We doen niet aan acquisitie, maar er wordt wel verwacht dat je meedenkt over commerciële kansen bij onze klanten of bij prospects. We zijn relatief klein dus we moeten ook samen groeien.

Je hebt geen echte 9-tot-5-mentaliteit. We sturen op resultaat en niet puur op aanwezigheid. Sommigen starten hier om 8 uur en anderen om 9.30 uur. Soms zijn er om 19.00 uur nog mensen aan het werk en soms op zaterdag ook. Als remote team werken wij veelal vanuit huis, maar af en toe is het noodzakelijk om klanten meetings bij te wonen in een kantoor ruimte.

We hebben wel veel wensen hè, maar laat je hier niet door afschrikken. We zijn op zoek naar nuchtere gemotiveerde freelancers, niet naar rockstars.

Het is niet allemaal sexy 🤨

We kunnen je natuurlijk voor de gek houden met personeelsfeesten, tafelvoetbalwedstrijden, iedere dag taart van tevreden klanten etc., maar in de praktijk moet er gewoon gewerkt worden. We werken doorgaans voor B2B bedrijven die voor een (groot) deel afhankelijk zijn van online voor hun leadgeneratie. Je gaat bij ons (voorlopig) niet aan grote, sexy merken zoals Coca Cola, Nike of Heineken werken.

What’s in it for you 😏

Je krijgt hier zoveel gratis kennis, we zouden er eigenlijk geld voor moeten vragen. Maar we snappen dat je ook een hypotheek of huur te betalen hebt en dat je wilt eten enzo.

Wat krijg je dan wel 💰

 • Een marktconforme vergoeding.
 • Gezellig team (meestal).
 • Mooie opdrachten, goed voor je portfolio.
 • Toegang tot ons netwerk, handig voor toekomstige opdrachten.
 • Gratis trainings materiaal - afhankelijk van je doelstellingen.

Wat krijg je in overleg

 • Een bonus op basis van KPI’s. De KPI’s zijn gebaseerd op de omzet van je accounts en de omzet van scopeweb als totaal.
 • Reiskostenvergoeding (heel af en toe komen we samen in een kantoorruimte)
 • Mooie opdrachten, goed voor je portfolio.
 • Toegang tot ons netwerk, handig voor toekomstige opdrachten.
 • Gratis trainings materiaal - afhankelijk van je doelstellingen.

Wat krijg je niet

 • Een pensioenregeling. Dat snap je vast wel, anders was je geen freelancer geworden. Bovendien kun je in de huidige markt beter zelf voor je oude dag zorgen dan veel geld af te dragen aan een pensioenregeling.
 • Een auto van de zaak, maar dat krijgt geen enkele freelancer. 😉

Gemotiveerde junior of ervaren Freelancer?

Laat dan hieronder je gegevens achter om je vrijblijvend aan te melden voor ons freelance netwerk en we nemen contact met je op als we denken een passend project te hebben. Heb je eerst nog wat vragen voor ons? Neem contact op.

Bel ons

0181 729 191

Email ons

info@scopeweb.nl

Op zoek naar vacatures?

Op dit moment hebben wij helaas geen openstaande vacatures. Je kunt echter wel je gegevens achterlaten zodat wij je kunnen bereiken als een nieuwe kans zich aanbiedt.

Verstuur je CV

CV

Je gegevens worden versleuteld opgeslagen en conform AVG wetgeving behandeld.