GivEasy - Donatie platform casestudy

Overview

GivEasy is bedacht tijdens een hackathon in New York City. Met onze interesse om mensen te helpen, hebben we GivEasy gebouwd om donaties wrijvingloos te maken.
projectmanager:

Ray Antonio

GivEasy zorgt ervoor dat geregistreerde goede doelen toegang krijgen tot lokale donateurs. Middels een modern dashboard kunnen goede doelen een vrijwilliger op pad sturen om de donaties, ingeblikt voedsel en kleding, op te halen bij de donateur op het gewenste tijdstip & locatie. Donateurs kunnen aangeven wat ze doneren, middels fotos of omschrijvingen, waarna een stichting/goed doel deze donatie kan claimen.

Tags Platform, NodeJS, Donaties
Share

Requirements

Onze oplossing

Gebruikersvriendelijke ervaring voor zowel donateur als stichting/goede doelen om gemakkelijk nieuwe donaties te kunnen vinden en claimen.
GivEasy beschikt over een uitgebreid dashboard voor elk aangemelde stichting/goede doel waarbij gemakkelijk inzichtelijk is welke donaties er beschikbaar zijn, op welke afstand en het volume van de donatie. Vervolgens kan via de mobiel vriendelijke website een stichting/goed doel een vrijwilliger op pad sturen om de bestellingen op te halen.
Geolocation technologie om donateur & ontvanger te koppelen aan de hand van een radius & locatie.
GivEasy beschikt over een door scopeweb ontwikkelde integratie waarmee locatiegegevens beveiligd worden verwerkt en opgeslagen. Door middel van een Google Maps API koppeling wordt er een eerste radius bepaald waarna het door scopeweb ontwikelde algorithme de definitieve koppeling maakt tussen donateur & stichting/goede doelen in zijn/haar omgeving.

Resultaten:

Hoewel dit project de afgelopen 6 maanden heeft stilgestaan, willen we het in de zomer van 2020 opnieuw opstarten met een sterkere iteratie en een grotere marketingcampagne. Met een groot remote team willen we het platform ook buiten de VS lanceren.