Haven Android & iOS App Casestudy

Overzicht

We zijn samen met een in New York gevestigde startup de uitdaging aangegaan om een intuïtieve, community gedreven app te ontwerpen en bouwen.
projectmanager:

Ray Antonio

Haven is gestart vanuit de visie om mensen dichter bij elkaar te brengen, door middel van gemeenschappelijke evenementen in je lokale omgeving. Omdat iedereen tegenwoordig steeds individualistischer is geworden, was dit een pittige uitdaging waarbij het erg belangrijk was dat het voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Tags Android, iOS, App Development
Share

Requirements

Onze oplossing

De app moet gebruikersvriendelijk zijn en gemakkelijk op zowel Android als iOS kunnen worden uitgebracht.
De App is gebouwd in het React Native framework wat het mogelijk maakt om met één codebase voor zowel Android als iOS te ontwikkelen met relatief weinig platform specifieke tweaks. Hierdoor is het mogelijk om voor zowel iOS als Android snel nieuwe features te ontwikkelen.
Veilige authenticatie met leeftijdscontrole met de mogelijkheid gebruikers per regio aan elkaar te koppelen.
Voor Haven hebben wij een maatwerk NodeJS backend gebouwd en gebruik gemaakt van JWT authenticatie. Hierbij hebben wij een maatwerk refresh systeem gebouwd waardoor in het geval van een ongewenste login de gebruiker snel op de hoogte wordt gebracht. Daarnaast wordt GPS locatie gebruikt om gebruikers te matchen binnen hun huidige omgeving.

Resultaten:

De Haven app lanceert begin 2020 en wordt gefaseerd uitgerold in de VS en Europa. In het begin zal er een gesloten beta worden gedraaid met een groep van 500 testgebruikers waarna in het volgende kwartaal de app volledig gelanceerd wordt.